Solidaritet med Alexandr Kolchenko

Lämna en kommentar

16 augusti, 2015 av anarkosyndikalisten

Kolchenko (3).
Alexandr Kolchenko är en anarkist, antifascist, student och militant facklig aktivist från Krim. Han var en av många kamrater som kämpar mot de högerextrema, oavsett om de är ryska, ukrainska eller andra. Alexandr var aktiv i kampen för den verkliga jämställdheten. På grund av Alexanders ståndpunkter har han blivit ett hinder för de ryska och ukrainska oligarkregimerna.

Alexandr studerade på universitet men han jobbade också som en brevbärare för att betala för sina universitetsstudier.

Alexandr Kolchenko är känd i Krim för sitt anarkistiska, antifascistiska, fackliga och ekologiska engagemang. År 2009 attackerades han av en grupp knivbeväpnade nazister efter filmvisningen om oberoende journalisten Anastasia Baburova, som mördades av nazister i Moskva. Alexandr deltog i protesterna på Maidan-torget i Kiev vintern 2013-2014, som ledde till störtandet av presidentens Janukovitj oligarkiska klan som rånade landet.

Kolchenko (2).

Under den ryska militära interventionen var Alexandr Kolchenko medarrangör till flera icke-våldsprotester. Han och andra deltagare protesterade mot Rysslands angrepp och Rysslands förfalskade folkomröstning. Flera av det folkliga motståndets arrangörer kidnappades efter folkomröstningen av den ryska säkerhetspolisen FSB. Alexandr Kolchenko blev arresterad 16 maj 2014. Tillsammans med tre andra personer, bland den kända ukrainska filmregissören Oleg Sensov, åtalades han för organisering av en terrorgrupp, som är påstått knuten till den ukrainska högerextrema organisationen ”Högra Sektorn”. Han åtalades också bland annat för mordbrand mot ”Den ryska föreningens” kontor och mot ”Enade Rysslands” kontor (”Enade Ryssland” är det politiska partiet som styr i Putins Ryssland).

Alexandr Kolchenko är en militant antifascist. Men den ryska säkerhetspolisen försöker svartmåla honom som en fascist. Han är häktad under drakoniska villkor. Alexandr Kolchenko kan få mellan 15 och upp till 20 år i en straffkoloni. Dessutom anser domstolen i Ryssland att han är medborgare i Ryssland trots att han är medborgare i Ukraina.

Rättegången mot Alexandr Kolchenko och Oleg Sensov började 9 juli 2015 i staden Rostov-na Donu (södra Ryssland).

 

Skriv gärna till Alexandr (adressen på engelska):

Aleksandr Aleksandrovich Kolchenko
ul. Bolshaya Sadovaya 31, SIZO-4, a/ya 2710
Rostov na Don, 344082
RUSSIA

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: