In greek

Lämna en kommentar

Το Örestad LS είναι ένα αναρχοσυνδικαλιστηκό σωματείο που δουλεύει για την υλοποίηση του ελεύθερου σοσιαλισμού. Είμαστε διεθνιστές και θεωρούμε τον εθνικισμό ότι είναι ένας καταστροφικός περιορισμός για το άτομο και την κοινωνία. Στον αγώνα για κοινωνία χωρίς αστικές τάξεις είμαστε διατομικοί επειδή θεωρούμε ότι διαρθρωτικές διαφορές δημιουργούν αδικίες. Μαζί μας θεωρήσε ενήλικος και λαμβάνεις τα εργαλεία για αλλαγές. Οργανώνουμε όλα τα επαγγέλματα και έχουμε δικαίωμα διαπραγμάτευσης σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας. Καθώς σπάνια έχουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έχουμε γενικά δικαίωμα διαφωνίας/σύγκρουσης οποιαδήποτε στιγμή. Αν είσαι εργαζόμενος με συλλογική σύμβαση εργασίας τότε ισχύουν και για εσένα οι ασφάλειες και οι αυξήσεις μισθών ανάλογα με τη συμφωνία.

Η δόμηση του σωματείου μας είναι καθαρά συνδικαλιστική, κάτι που σημαίνει πως αν κάποιος επηρεάζεται από μια απόφαση, μπορεί να είναι παρών και να λαμβάνει(την απόφαση). Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν είσαι μόνος αναρχοσυνδικαλιστής στην δουλειά σου, είσαι εσύ αυτός που αποφασίζει ποια ζητήματα θέλεις να παρακινήσεις και πώς να τα χειριστείς. Άν είστε περισσότεροι μπορείτε να συγκροτήσετε ένα τμήμα και τότε υπό νομικής άποψης να καθιστείτε έως ένα σωματείο. Σε αυτή την περίπτωση αποφασίζετε μαζί τί θέλετε να κάνετε αλλά και πώς να το κάνετε.Δεν υπάρχει καμία κεντρική αρχή που να ασκεί βέτο σε ζητήματα που θέλεις να διαχειριστείς εφόσον δεν παραβιάζεις την αρχική δήλωση. Εν ολίγης αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να διαχειριστείς ρατσιστικά, σεξιστικά και άλλα μη δημοκρατικά ζητήματα. Το Örestad LS συμμετέχει τακτικά σε προγράμματα σωματείων. Εάν δεν μπορείς/μπορείτε ή δεν θέλεις/θέλετε να διαχειριστείτε ζητήματα σωματείου μπορείς/μπορείτε να δεχτείτε βοήεια από το LS.

Το LS είναι μια συνομοσπονδία όπου το συνδικάτο άλλα και κάθε άτομο ατομικά, συγκεντρώνονται για την απόφαση κοινών ζητημάτων. Στο LS αποφασίζουν τα μέλη για τα πάντα, από τις συνδρομές των μέλων μέχρι και τις αποζημιώσεις των συγκρούσεων κτλ. Η αποφασιστική αρχή του Örestad LS είναι η συγκέντρωση των μελών του και η ετήσια συνάντηση. Φυσικά δεν είμαστε μόνοι, αλλά συνεργαζόμαστε με άλλα LS στο δίκτυο Fria Syndikalister(Ελεύθεροι Συνδικαλιστές), όπου στηρίζουμε ο ένας τον άλλον όταν χρειάζεται. Στο δίκτυο υπάρχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε θέματα σωματείου.

Όσον αφορά το ταμείο ανεργίας, προτείνουμε στα μέλη μας να ανήκουν σε κάποιο. Το Örestad LS αφήνει ελεύθερο στην επιλογή σε κάθε μέλος να αποφασίσει σε ποιό ταμείο ανεργίας θέλει να ανήκει. Παραδοσιακά τα περισσότερα μέλη συλλέγονται στο SAAK όπου όλοι μπορούν να ανήκουν ανεξαρτήτου επαγγέλματος.

Για την διεξαγωγή γκοινωνικών αλλαών μπορεί να χρειαστεί κάτι περισσότερο από τα καθήκοντα του σωματείου και το Örestad LS παροτρύνει τα μέλη σε πολιτιστικό και ιδεολογικό ακτιβισμό/κίνημα ανάλογα με τις προτιμήσεις. Επί του παρόντος υπάρχουν μεταξύ άλλων, μέλη ενασχολημένα στο Πλοίο για τη Γάζα, Morris Motorcycles (ηλεκτρικές μηχανές) και σε ποικίλα μουσικά προγράμματα.

Πάρε τον έλεγχο στην ζωή σου. Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε επειδή πρέπει και πολλές φορές με πράγματα που δεν θέλουμε. Το Örestad LS παροτρύνει τα μέλη του να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους εάν είναι εφικτό. Βλέπουμε θετικά την κοινή πορεία του κόσμου να παίρνει την δύναμη στα χέρια του, να ιδρύει συναιτερισμούς ή με άλλους τρόπους να αλλάζει τις συνθήκες εργασίας, έτσι ώστε η εππιροή πάνω στην εργασία να περάσει απο τον εργοδότη στην εργαζόμενο. Ένας συναιτερισμός σε δράση που επηρεάζεται από τα μέλη του, οι πραγματικότητες και τα όνειρα τους μας κάνουν να μην μένουμε σε ακινησία, είμαστε συνέχεια δραστήριοι και ανοιχτοί σε νέες΄ιδέες. Έλάτε να αλλάξουμε τον κόσμο:

Όλα σε όλους!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: