Solidaritet med Sutuga

Lämna en kommentar

11 juni, 2015 av anarkosyndikalisten

Stoppa repressionen mot anarkisten Alexey Sutuga

Den 29 september 2014 blev anarkisten Alexey Sutuga dömd till tre år och en månad i straffkoloni, åtalad för “misshandel”. Detta är en politisk förföljelse under täckmanteln av “rättsprinciper”.

Alexey Sutuga.2

Enligt de statliga myndigheterna ägde ett slagsmål rum mellan antifascister och nynazister den 2 januari 2014 i Moskva, nära tunnelbanestationen “Oktabrjskaja”. Två nazister vittnade mot Alexey och åtalet är byggd på deras vittnesmål. Målsägandenas skador motsvarar inte omständigheterna som anges i fallet och domen. Nazisten, en av målsägandena, vittnade om att Alexey utdelat åtminstone tjugo slag och sparkar mot hans ansikte och kropp, fem slag med en hammare mot hans ansikte och tre slag med en hammare mot hans kropp, samt tre knivhugg. Man alla nazistens skador är två knäskador och ett blåmärke. Således har Alexey fått tre år och en månad i straffkoloni för två knäskador och ett blåmärke!

Repressionen mot Alexey fortsatte efter domen. Han transporterades tills sibiriska staden Irkutsk och placerades i “Fängelse-1”, istället för att skickas till en straffkoloni direkt. Poliser från “Anti extremistiskt centrum” gjorde påtryckningar mot Alexey och försökte tvinga honom att samarbeta med dem. Alexey vägrade och påbörjade en hungerstrejk. Först efter detta skickades han till straffkolonin No 14 i Irkutsk-regionen. Där förhindras Alexey att ha kontakt med andra fångar, och har placerats i isoleringscell. Administrationen ville också transportera Alexey till en annan straffkoloni med en hårdare regim och placera honom i isoleringscell också där.

Alexey berättar att han fick en dräkt med namnbricka och märket “isoleringscell” redan vid ankomsten, innan hans första “brott” mot regimen. Hittills har fängelseadministrationen angett ett dussin “brott mot regimen” som Alexey påstås ha begått. Bland dem är: namnbrickan syntes inte på kläderna, vägran att städa i cellen, att inte ha hälsat vakterna enligt “reglerna”, samt en kniv i Alekseys cell, och så vidare. Alexeys advokat hävdar att fängelseadministrationen försöker hitta på så många “brott mot regimen” som möjligt, för att få anledning att transportera Alexey till en annan, betydligt hårdare, straffkoloni.

Vi, Alexeys kamraterna, hoppades att systemet skulle lämna honom ifred efter domen och placeringen i straffkoloni. Men de senaste händelserna är tydliga tecken på motsatsen. Förtrycket mot Aleksey fortsätter. Med anledning av detta kommer vi utföra gemensamma aktioner till stöd för Alexey Sutuga mellan 8 och 14 juni 2015.

Vi kräver ett slut på repressionen mot Alexey Sutuga!

Alexey Sutuga.3

Skriv gärna brev till Alexey Sutuga:

665809, Irkutsk-regionen, Angarsk, straffkolonin№ 14 huset 10/1
Alexey Vladimirovitj Sutuga, född 1986

– – –

665809, Иркутская область, г. Ангарск, ФКУ ИК 14, Промзона первый промышленный массив, квартал 9, д. 10/1,
Сутуга Алексей Владимирович, 1986 г.р

Mer information:

På engelska
På ryska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: