Revolutionär 1:a maj 2015

Lämna en kommentar

5 maj, 2015 av anarkosyndikalisten

 

Ytterligare en revolutionär 1:a maj har passerat, och under parollen ”Framtiden är vår” samlades uppskattningsvis 1500 kamplystna kamrater i Malmö. På Ystadgatan kunde vakna morgonflanörer se Örestad LS’ fana vaja i vinden som ett löfte.

fönsterflagga1maj2015

Från Örestad LS deltog vi i år med runt 20 medlemmar. De riktigt morgonpigga avnjöt frukost på Glassfabriken, medan övriga slöt upp senare i Jesusparken för picknick och förhäng med likasinnade. Amalthea hade bullat upp med både böcker, mackor, kaffe och tårta. Vädret var kalas och folk njöt i solen.

baltimorejesusparken1maj2015

Solsken på en av banderollerna i Jesusparken.

 

Vid klockan två drog vi oss till Möllevångstorget där det hölls pepptalk och tal innan tåget (vanan trogen) kaotiskt formerade sig. Det känns härligt att se det växande antalet deltagare, vilket talar för att allt fler har tröttnat på, och genomskådat, det rådande samhällssystemet.

Det var ett jämförelsevis dämpat ljud, liv och larmande i årets tåg, men budskapen gick nog fram i alla fall, inte minst via alla grymt snygga flaggor, plakat och banderoller. Bland dessa återfanns stöd för protesterna i Baltimore mot det rasistiska polisväsendet, solidaritet med de fängslade anarkisterna i Spanien och krav på frisläppande av den av FSB fängslade aktivisten Alexandr Kolchenko.

freealexandr1maj2015

Marschvägen var i år inte fullt så lång som en har vant sig vid från tidigare år, vilket vi med slitna kroppar, trånga skor och kass kondis uppskattade. Polisen höll sig mestadels i bakgrunden och utöver en singlande petflaska mot en mc-polis noterades inga incidenter längs vägen.

bergsgatan1maj2015

En del av det ringlande tåget längs Bergsgatan.

 

Högst inofficiellt utsåg också Örestad LS’ superhemliga kulturfraktion årets bästa talkör till: ”Li, li, liberal: dum i huvet, total!”

Kampen fortsätter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: