Nytt år, nya kamper

Lämna en kommentar

23 februari, 2015 av anarkosyndikalisten

Örestad LS har inlett 2015 i hygglig takt. Under januari bedrevs ”klick-aktivism” mot Manpower/Amazon till stöd för arbetare på Amazons lager i Polen. Tillsammans med andra åtgärder och lokal facklig kamp gav det visst resultat. Flera arbetare har fått uteblivna löner betalda, och ytterligare andra har fått betalt för schemalagt arbete som sedan aldrig erbjöds.

Den 16 januari arrangerade Anarkosyndikalisternas Flygande Cirkus (AFC) en solidaritetsmanifestation för de spanska anarkister som fängslades i december. Det var en kort men mäktig samling kring statyn på Möllevångstorget. Två tal hölls och totalt slöt omkring 70 personer upp bakom årets (hittills) snyggaste banderoll.

solidaritet_anarcho_espana20150116

Många medlemmar från Örestad LS närvarade också på Stortorget i Malmö den 9 februari när Pegida Sverige försökte få drag under hatets galoscher. Det misslyckades de med fatalt. Uppgifterna om hur många motdemonstranter som fanns på plats varierar mellan 3-5000. Det var desto lättare att räkna Pegida Sveriges fanskara, som inklusive talarna inte översteg 30 personer. Motståndet mot Pegida växer över hela Europa, och flera av deras lokala organisationer har också börjat braka samman av inre stridigheter. Gott så, men ingen anledning att slappna av.

nopegida3

Örestad LS genomförde i februari också ett välbesökt årsmöte. I år höll vi till på Glassfabriken, och utöver styrelseval och andra formella prylar mumsade vi delikat mat från Yalla-trappan. Mätta, men aldrig belåtna, kliver vi vidare i 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: