Värmande solidaritet i kallt vatten

Lämna en kommentar

7 oktober, 2014 av anarkosyndikalisten

 

simma1

En del nyfikna blickar riktades i söndags mot brygga 9 på Ribersborg, där Örestad LS fana tillsammans med en piratflagga vajade i blåsten. Tio medlemmar slöt upp för att delta när Anarkosyndikalisternas Flygande Cirkus (AFC) arrangerade höstsim till förmån för de fem anarkister – Los 5 De Barcelona – som förra året fängslades i Barcelona efter bl.a. anklagelser om medlemskap i terroristorganisation.

simma4

Efter att ha väntat en kvart på följebåten, vars kapten tagit sovmorgon, åkte kläderna av och fem av LS medlemmar kastade sig utan fruktan i plurret. Övriga närvarande kom med välbehövlig pepp längs strandlinjen. Sträckan mellan brygga 8 och 9 tillryggalades på uppskattningsvis fem minuter, och simsätten varierade stort, med allt från bröstsim och crawl till något mer spektakulära plaskövningar.

simma3

Lagom till att alla kommit upp på bryggan anlände kapten Iain med katamaranen. Tack och lov rapporterades varken kramp eller kallsupar under loppet så vi kunde glatt hälsa honom med svingande fanor och muntra tillrop.

Med blå näsor och stela ben, insvepta i morgonrockar och handdukar, fick deltagarna sedan lite välbehövlig varm dryck i sig. Om temperatur i vattnet höll sig kring 13-15 grader så värmde det desto mer att veta att pengarna som samlades in kan göra lite skillnad, t.ex. vad det gäller resekostnader för anhöriga som vill besöka de fängslade.

simma2

Nu hoppas vi förstås på en uppföljning av detta lyckade initiativ av AFC. Kanske var det starten på ett stående inslag i de Öresundska böljorna framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: