Varma möten i Spanien

Lämna en kommentar

15 juli, 2014 av anarkosyndikalisten

Medlemmar från Örestad LS var i juli nere i Spanien och träffade bland annat kamrater från CNT. Här kommer en kort rapport om resan.

Spanien2014_stadsodling_Barcelona_closeup

Gerillaodlingar i Vallcarca, Barcelona.

Efter att ha tagit igen oss några dagar i Malaga började allvaret. I Madrid blev vi väl mottagna av kamrater och fick vara med på deras möten och guidades runt i deras lokaler och fick studera deras verksamhet och den är imponerande, inte bara fackligt utan även socialt. Även i Madrid har man tagit över ödetomter och odlat upp dessa och byggt lekplatser för barn etc. Det finns också en federation av kooperativ som samarbetar, det bryggs öl, varor distribueras osv. Självverksamheten är med andra ord stor. Att se anarkism fungera i praktiken är hoppingivande. Detta dessutom i ett land där repressionen är betydligt större än här hemma.

Egenproducerad öl med vacker etikett.

Egenproducerad öl med vacker etikett.

 

Därefter gick resan till Barcelona där vi firade en Parc Guell-aktivists 70-årsdag samt träffade fackliga kamrater och blev även här mycket väl mottagna och fick en fin guidning av lokaler och verksamhet. Vi överlämnade också de av våra medlemmar insamlade medel som varit svåra att transferera.

Vi fick också tillfällen att berätta om oss och vår organisation och vår verksamhet och passade givetvis på att hälsa alla välkomna hit (inklusive Alice).

Anarkohunden Alice i Madrid.

Anarkohunden Alice i Madrid.

Att samarbeta konkret med kamrater som dessa i framtiden känns inte bara nödvändigt, det känns väldigt roligt också. Vi konstaterade vid flera tillfällen hur skönt det var att vara bland kamrater som omedelbart förstod vad man menade när man berättade om sin verksamhet och vad som lett fram till att vi är som vi är som organisation.

Stadsodlingar i Madrid.

Stadsodlingar i Madrid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: