Revolutionär 1 maj – kärleksmums och klasskamp

Lämna en kommentar

3 maj, 2014 av anarkosyndikalisten

1maj2014_1a

Det blev stor uppslutning när Örestad LS samlades för picknick och förhäng i Jesusparken på 1 maj. Cirka tjugo personer, därav fem kamrater från Sydafrikanska nätverket Soundz of the South, slängde sig i gräset och tankade energi i form av libanesisk plockmat, Ameltheas kärleksmums och inkommande rapporter från Jönköping där motdemonstranter stoppade nazisterna i var och varannat gathörn.

1maj_2014_4a

Solen som sken förmörkades av uppgifter från Lund, där polisen gått hårt fram mot den utomparlamentariska demon. Till samlingen på Möllevångstorget var cirkus tusen personer på plats för att tåga under parollen ”Vårt val är klasskamp!” Örestad LS fick förfrågan om vi inte kunde tänka oss att backa upp bakom SUF’s frontbanderoll. Självklart gjorde vi det.

1maj2014_2a

Förutom några dialogpoliser höll sig ordningsmakten på behörigt avstånd, och när den första bengalen brändes av redan på Bergsgatan fick den brinna argt och vackert utan ingripanden. Det förhindrade förstås inte att det förekom en del slagord riktade mot polisväsendet, vilket med tanke på händelserna i Lund är föga förvånande. Annars var det nog mest pepp när ”Kämpa Malmö, hårt mot hårt. Gatan, natten – allt är vårt!” rungade mellan shoppingkomplexen på gågatan. Örestad LS kunde förresten dagen till ära ståta med några pur färska fanor tillverkade under förra helgens pysselverkstad. Förrutom vår redan odödliga Louise Michel-fana förstås.

Det blev som brukligt en väldigt lång runda, och när ljudbilen stannade till i höjd med infarten till SUS valde en del i tåget att droppa av. Trots visst mutter och stånk från de mindre vältränade gardet i Örestad LS blev vi självfallet kvar och tågade sista biten upp till Möllevångstorget. Efter sedvanliga misslyckade försök att komma upp i rätt tonläge under Internationalen, begav sig sedan folkmassan iväg på diverse olika efterhäng.

Sammantaget en bra 1 maj, med nya medlemsförfrågningar, finfint väder och riktigt hygglig uppslutning. Kampen fortsätter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: