Sorg, ilska och pepp

Lämna en kommentar

20 mars, 2014 av anarkosyndikalisten

På morgonen den 9 mars vaknade vi många till den fruktansvärda nyheten att en grupp nazister med kopplingar till Svenskarnas parti försökt mörda fyra personer från Ta natten tillbaka-demon som hölls under natten. Det kallades snabbt till en samling mot nazivåldet samma dag och Örestad LS slöt upp med långt över tusen andra på Möllevångstorget. Det var av förståeliga skäl en dämpad stämning, men också helt grymt att så många på så kort varsel tagit sig till Möllevångstorget.

antifa20140309_2

Möllevångstorget den 9 mars.

Veckan präglades sedan av totalt mupperi från polis och liberala ledarskribenetr, som alla slog knut på sig själva för att placera skuldbördan hos offren. Medan dessa oförlåtliga kullerbyttor utfördes strömmade det samtidigt in tonvis med stöd och kärlek från världens alla hörn till Showan och de andra som drabbats av nazisternas våld. Medan dessa oförlåtliga kullerbyttor utfördes ägnade sig Skåne mot rasism och många många andra åt att organisera, planera och mobilisera inför den demo som skulle gå av stapeln den 16 mars. Medan dessa oförlåtliga kullerbyttor utfördes kunde det samtidigt höras ett muller hos en bred massa som kanske inte tidigare gjort sin röst hörd; Nog!

antifa20140316_kim_westlye

16 mars. Frontbanderollen bakom vilken över tio tusen personer slöt upp. (Foto Kim Westlye)

Och så söndag 16 mars. Under parollen ”Kämpa Malmö! Antifascism är självförsvar!” slöt över 10 000 personer upp i Malmö för att visa sin avsky för nazismen. Örestad LS deltog med över ett dussin medlemmar. Det var en fantastisk känsla att se så många på fötter. Malmö sa ifrån och gjorde det med den äran. Nu återstår att hålla glöden och det breda engagmanget från söndagen vid liv. Detta är en kamp som måste föras överallt och hela tiden.

antifa20140316_4a

16 mars. Svartröda fanor och grön gubbe vid Amiralsgatan.

antifa20140316_6b

16 mars. Främre delen av demon närmar sig Gustav, och då har inte de sista deltagarna lämnat Möllevångstorget.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: