A-mässan och boktips

Lämna en kommentar

7 oktober, 2013 av anarkosyndikalisten

I helgen som gick (4-6 oktober) arrangerades det anarkistisk bokmässa på Kvarnby Folkhögskola i Malmö. Spridda skurar av våra medlemmar var förstås på plats och rev och slet i bokhögarna, sög i sig av vad som diskuterades och spred allmänt god stämning med sin närvaro. Tyvärr låg fredagens brandattantat mot Kvarnbys filial som en dov bakgrundskuliss till det hela. Vi sänder allt pepp till de berörda lärarna och eleverna på skolan, och förbannar i samma andetag den eller de som ligger bakom attacken. Tack också till arrangörerna som sydde ihop bokmässan trots en hel del klydd med lokalbyten.

Några djupare referat från de många föredrag och workshops som arrades kan vi tyvärr inte bjuda på här, men en liten text om lördagens Greklandföredrag hittar du här. Det lär säkert dyka upp fler texter i cyberrymden framledes om en håller ögonen öppna. Till dess vill Örestad LS, med koppling till bokborden på mässan, rekomendera följande titlar till bryggkaffet i oktober:

ackelsberg1. Martha A. Ackelsberg: Free women of Spain
Cowards don’t make history; and the women of Mujeres Libres (Free Women) were no cowards. Courageous enough to create revolutionary change in their daily lives, these women mobilized over 20,000 women into an organized network during the Spanish Revolution.

 

skulden_cover2. Kajsa Ekis Ekman: Skulden. Eurokrisen sedd från Aten
I Europa härjar den ekonomiska krisen och i centrum står Grekland. Är det sant som medierna skriver att grekerna arbetar för lite, lever på lån och har för stor offentlig sektor? Kajsa Ekis Ekman reste till Aten och fann en helt annan verklighet.

 

upploppsfaran3. Brands senaste, ett boknummer på 240 sidor: Upploppsfaran
Vi har i det här specialnumret av Brand samlat en rad analyser av historiska upplopp, från brödupproren till förortskravallerna. Det gemensamma för dessa texter är att de är skrivna utifrån en radikal vänsterposition, i ett försök att förstå upploppen inifrån, följa vad som kommer till uttryck i dem – utan att fördöma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: